Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları


Photo Editor

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri fotoğraf çekme alışkanlıklarımız da değişti. Haliyle fotoğraf düzenleme uygulamaları da bir hayli rağbet görmeye başladı. Artık her an hayatımızın her karesini ölümsüzleştirme fırsatına sahibiz. Eskiden telefonlarla fotoğraf makineleri arasında olan uçurum günümüzde gitgide azalıyor ve akıllı telefon markaları en iyi kamerayı sunmak için birbiriyle yarışıyor.


Tatilde, restoranlarda, yalnızken, arkadaşlarla… Fotoğrafa olan talep bu kadar artınca onları sadece çekerken değil çektikten sonra da daha iyi ve daha farklı hale getirmek de gerekti. Fotoğraf düzenleme uygulamaları sayesinde çektiğiniz fotoğrafları rötuşlarla ve filtrelerle bambaşka bir hale getirmeniz mümkün.


Bu uygulamaların en popüleri Instagram dışında başka neler var görmek ister misiniz? O zaman, size özel hazırladığımız fotoğraf düzenleme uygulamaları listemize göz atın.


Snapseed

1. Snapseed

Snapseed, Google, IOS ve Android için kullanılan fotoğraf düzenleme uygulamaları listesinde başı çekmeyi hak ediyor. Kullanıcılar, aynı bilgisayardaki fotoğraf düzenleme uygulamalarında olduğu gibi, fotoğrafın üzerinde kaydırma yaparak farklı filtreler uygulayabiliyor, geliştirmeler yapabiliyorlar. Bunun yerine otomatik düzenleme seçeneği de tercih edilebiliyor. Çok sayıda filtre ve geliştirme içeren Snapseed, geliştiricilerinin uygulamayı ilgi çekici tutmak ve kolay kullanımı sağlamak için eklediği yeni özelliklerle rakipleri arasında fark edilebilir bir yere sahip.


VSCO

2. VSCO

IOS ve Android’de kullanıcı olarak kaydolduktan sonra kullanmaya başlayabileceğiniz popüler fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında. Basit arayüzü, filtrelerde çeşitlilik sunması, ayrıntılı düzenlemelerin dahi kolaylıkla yapılabilmesi özellikleriyle kullanıcıların beğenisini kazandı.


Enlight

3. Enlight

Birçok ülkedeki AppStore, Enlight’ı 2015 yılının aplikasyonu seçti. Enlight temel ve ileri düzey düzenleme araçlarıyla geniş bir koleksiyon sunan fotoğraf düzenleme uygulamaları markalarından biri ve fotoğraflarınızı daha yaratıcı hale getirecek sanatsal efektlere sahip. Ücretli bir uygulama.


Afterfocus

4. AfterFocus

After Focus, yalnızca DLSR ile elde edilebilir sığ derinliği taklit edilmesini sağlayan en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında rahatlıkla sayılabilir. Bu derinlik ana konu odak noktasında, arka plan bulanık görünür olduğunda sağlanıyor. AfterFocus bu etkiyi elde edebilmenizi kullanıcı dostu bir arayüz ile sağlıyor. Tek yapmanız gereken fotoğrafta ön ve arka planın olduğu yere kadar görüntüyü işaretlemek.


Instasize

5. Instasize

Instasize, sağladığı yaratıcı araçlar, kolaj imkanı ile en iyi ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamaları çeşitlerinden biri ve düzenlediğiniz fotoğrafları Instagram, Facebook, Whatsapp gibi sosyal ağlarda paylaşma imkanı sunuyor. Windows Phone, IOS ve Android’e hizmet veriyor. Fotoğraflarınız yüksek kalitede kaydederek fotoğraflarınızın kalitesinin düşmesini engelleyebilirsiniz.


Photoshop

6. Adobe Photoshop Lightroom ve Adobe Photoshop Express

Masaüstündeki cihazlardaki başarıları sayesinde Adobe’nin bu ürünlerini duymayan neredeyse yoktur. Markanın popüler ürünleri Photoshop Lightroom ve Photoshop ile başarısını mobilde de sürdürmesi şaşırtıcı değil. Ortalama uygulamalardan güçlü özelliklere sahip bu uygulamaları ücretsiz indirebilirsiniz. Uygulama içi alımlar mevcut.


Afterlight

7. AfterLight

Afterlight da adından oldukça söz ettiren bir uygulama. Hem iOS hem de Android’den indirilebiliyor. Şu an için 74 filtre, 78 doku, 14 düzenleme aracı, kesme ve dönüştürme aracı ve 128 ayarlanabilir çerçeve sunuyor ve bu özellikleriyle rakiplerinden ayrılıyor. Ücretli bir uygulama ama pahalı değil.


Airbrush

8. AirBrush

Bol bol selfie çeken biriyseniz AirBrush sizin için ideal bir uygulama. Ciltteki lekeleri kaldırma, dişleri beyazlatma, gözleri daha parlak gösterme ve şekillendirme araçları dahil birçok aracı bulunuyor. Kullanımı çok kolay ve Google Play’daki puanı oldukça yüksek.


Fotor

9. Fotor Photo Editor

Fotor uzun süredir fotoğraf düzenleme programları listesindeki yerini koruyor. Fotoğraf düzenlemek için gerçek araçlar sunuyor ve tek tıkla fotoğraflarda değişiklik yapmanıza olanak tanıyor. Kesme, döndürme, parlaklık, doygunluk kontrast, gölge, sıcaklık ve benzeri birçok aracın yanı sıra 100’den fazla filtresi de bulunuyor. Ücretsiz ama uygulama içi alımlar var.


Photodirector

10. PhotoDirector

PhotoDirector, fotoğraf düzenleme uygulamaları arasına nispeten yeni katıldı. Araçlar konusunda Fotor’a biraz benziyor ama filtrelerden çok fotoğrafların iyileştirilmesine odaklanıyor. Ücretsiz ama uygulama içi alımlar var.


Pixlr

11. Pixlr

AutoDesk’in ürünü olan Pixlr, diğer adıyla Pixlr Express, kuvvetli bir fotoğraf düzenleme uygulaması. Filtreleri var ama piyasadaki uygulamalardan ayrılmak için bunlara “örtü” adı veriyor. Ayrıca leke giderici ve diş beyazlatıcı gibi birçok aracı var. Ücretsiz ama uygulama içi alımlar var.